Мартин Божанов – Нотариуса бе застрелян вчера в столичния квартал Горна

...
Мартин Божанов – Нотариуса бе застрелян вчера в столичния квартал Горна
Коментари Харесай

Убитият „нотариус“ в София заплашвал магистрати

Мартин Божанов – Нотариуса  бе убит през вчерашния ден в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на някогашните дипломатически тенис кортове.

Убийството е станало пред очевидци – има спорна информация дали пред брачната половинка или пред майката на Божанов, която е на 68 години. На място са участвали и двете му деца – едното е бебе, а другото на 4 години.

Пред публицисти през вчерашния ден късно вечерта градският прокурор на София Илияна Кирилова удостоверява, че жертвата е била „ забавна “ обратно във времето, около делото „ Крашевски “ – дело срещу  нотариуса Крашевски за измами , досието, по която изчезна мистериозно от зала в съда в обедната отмора.  Нотариусът Слави Крашевски стана първият нотариус , наказан в България през далечната 2004 година

Кирилова показва обаче, че в СГП има сигнали от магистрати за закани от страна на Мартин Божанов.

Илияна Кирилова показва, представена от БГНЕС че: По делото се работи, разпитват се очевидци, откриват се и други неща. Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв стадий е делото, само че знам, че се работи интензивно, в това число и за имотни измами.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев съобщи, че ще бъде стартирано досъдебно произвеждане за ликвидиране.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко прикани жителите, които разполагат с някаква информация, да спомагат на проверяващите.

По първични данни на проверяващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и евентуално в главата на жертвата.

Бойко Станкушев от АКФ, в чието следствие за обвиняванията против ресторантьора Веселин Денков, Мартин Божанов е основно настоящо лице разяснява в студиото на Нова телевизия, че очевидно убийството е осъществено бързо, т.е. екзекуторите, въпреки и експерти, са бързали, защото има очевидци, а самото нападение е осъществено в обитаемо място, не в планината и не на къра. В АКФ разполагат с информация за доста излъгани по схемите на Мартин Божанов, познават и персонално някои от тях. Бойко Станкушев даде образец с апетитни парцели в центъра на София, а единият от тях и с открита подслушвателна инсталация. Интересното е, че този парцел се е намирал наоколо до Съдебната палата.

Схемата на придобиване е да се употребяват парцели, чийто притежатели живеят в чужбина. Чрез прекачване и верига парцелът се придобива по схемата на „ безкористен приобретател “.

Освен това Бойко Станкушев свидетелства, че в АКФ са получили предизвестия да не се занимават със случая – от „ не един основен прокурор “. Схемите на Божанов проверяващите публицисти са наблюдавали до най-високо равнище – в правосъдната система и до партийни водачи.

По-конкретно Станкушев сподели, че има информация за съгласуваност на съпругите на Божанов и някогашния основен прокурор Иван Гешев. Освен това брачната половинка на Божанов е била чиновник на ГДБОП, назначена с конкурс и служила по времето на сегашния министър Калин Стоянов като началник на ГДБОП.

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР